Chodzi mi o złącza na ori kablu radiowym Triflex'a:
Czy mając triflexa stosujecie jakieś wzmacniacze antenowe?
Zwiń
X
-
aha, o te Ci chodzi
tutaj to chłopaki robili taki manewr, iż przecinali ten kabel z TRI-Felxa i wstawiali złączki F a w środek wzmacniacz a tak końcówka pasowała do gniazda ORI (RAKU2) na kablu antenowym istniejącym w skodzie. Jak u Ciebie jest FAKRA to wtedy bierzesz SMB (gniazdo lub wtyk, w zależności co potrzeba) i z jednej strony zakończysz tym. Częstotliwość jest stosunkowo niska zatem ilośćią złączek się nie przejmuj.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN
Zamontowałem wzmacniacz - jest lepiej. Mam go w samochodzie dopiero od 2 godzin, aczkolwiek sprawdziłem na jednej stacji radiowej z którą miałem problem po zamontowaniu triflexa - grała kiepsko a teraz jest już OK. Radio ZENEC - podaje napięcie na antenę - wzmacniacz poszedł w podsufitkę przy antenie.
Komentarz
-
-
Wczoraj porównałem 2 odbiory FM na 2 Triflexach: 1 ze wzmacniaczem a drugi bez. Wzmacniacz firmy Abasco.
Wnioski: zestaw ze wzmacniaczem zamontowanym zaraz za radiem działa dobrze, radio odbiera więcej stacji a te które były tu i tu odbierane są lepiej. Chyba się przekonam do wzmacniacza bo u mnie nie ma...OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
eaglemirek, opisałem tylko to co wczoraj "zbadałem" :szeroki_usmiech
Montaż przy antenie jest dużo bardziej kłopotliwy a skoro przy radiu też działa to może tak wystarczy. A, że działa to już wiem na 100%.
P.S. Wzmacniacz już kupiony na Allegro. Czekam na przesyłkę.OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Montaż wzmacniacza przy radiu spowoduje wzmocnienie sygnału radiowego i szumu, który zostanie zgarnięty przez przewód antenowy, dlatego montaż wzmacniacza należy przeprowadzać możliwie najbliżej anteny.
BTW. Czy ktoś demontował plastiki w O2FL aby dobrać się do anteny ? Nie wiem jak ten plastik ma wyprowadzone zaczepy, a nie chcę nic połamać----------------------------------------------------------
Zapraszam: www.dwakolory.pl - zabawki czarno białe
Komentarz
-
-
eaglemirek, Dzięki za info----------------------------------------------------------
Zapraszam: www.dwakolory.pl - zabawki czarno białe
Komentarz
-
Komentarz